Božović: Nastavljamo tamo gde je Oliver stao

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović rekla je da su svi u toj stranci kosovskih Srba, posebno u vreme kad je njihov lider Oliver Ivanović bio tri i po godine nepravedno zatočen, ali i posle njegovog ubistva, svakog momenta znali šta im je prioritet i cilj, a to je preko potrebno jedinstvo na Kosmetu radi opstanka Srba i očuvanja državnog i nacionalnog interesa.

Ovim rečima ona za današnju “Politiku” objašnjava najnoviju odluku da na predstojećim pokrajinskim izborima stane uz Srpsku listu.

Dodaje da su “od dana kada su raspisani izbori, predstavnici GI SDP razgovarali s predstavnicima svih političkih opcicja , a akcenat su stavljali na saradnju, ukoliko su im ciljevi i ideje isti”.

“Ništa u našem političkom angažmanu nije rađeno ispod žita”, ističe ona, odgovarajući na tvrdnje pojedinih članova GI da o odluci nisu znali ništa.

Na pitanje šta je prevagnulo da uđe u koaliciju sa Srpskom listom i da li je odluku donela mimo svojih političkih saboraca, Božović odgovara da su o toku razgovora bili obavešteni svi članovi.

“Nijednom se nisam srela sa predstavnicima Srpske liste, a jedina istina je da sam razgovarala sa predsednikom Vučićem. O tome su obavešteni svi članovi SDP, na sastancima koje sam imala pre susreta sa predsednikom, a i posle”, rekla je ona.

Ona će na predstojećim kosovskim izborima biti jedna od tri poslanička kandidata na “Srpskoj listi” koje delegira GI SDP.

Upitana o trenutku u kojoj je odluka doneta, Božović kaže da je preloman i da se nije iskristalisao naprečac.

“U dogovoru sa stranačkim kolegama je donesena. Ali, posebno smo imali u vidu činjenicu da za 19 meseci, otkako je Oliver ubijen, sekretarica i ja, koje smo nekoliko puta saslušavane u Specijalnom tužilaštvu kao svedoci, osim podrške građana, nijedan drugi vid podrške nismo imale”, rekla je ona i dodala da su uvidele da im je jedina podrška država Srbija.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još