• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Priština da odgovori zašto sistematski opstruira istragu ubistva Olivera Ivanovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u svom saopštenju ocenio da je “dokazani rasista Enver Hodžaj deo ukupne histerične reakcije na logično postavljena pitanja Beograda, iza kojih stoji samo iskrena želja i namera da se rasvetli jedan gnusan zločin i pravdi privedu njegovi počinioci i naručioci”.

“Umesto što vreme i snagu troše nadmećući se u uvredama na račun presednika Srbije Aleksandra Vučića i pokušavajući da srbofobijom impresioniraju svoje javno mnjenje,  predstavnici Prištine bi trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića” dodaje se u saopštenju

“To stalno nastojanje da se smrt Olivera Ivanovića iskoristi za salve napada na Beograd i predsednika Vučića možde jeste i deo odgovora na naša pitanja o motivima ubistva i razlozima za skrivanje dokaza i ometanje istrage. Upravo histerija i nervoza Prištine, ali i drugih učesnika sinhronizovnog horskog napada na predsednika Vučića, biće, uveren sam, dragocen materijal u nekom budućem sudskom procesu protiv ubica i njihovih nalogodavaca” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohju Marka Đurića.

Zamenik kosovskog premijera. Enver Hodžaj ranije danas izneo je tvrdnju da je istraga o ubistvu Ivanovića u toku, a da se predsednik Srbije u nju meša i “ometa pravdu”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još