• Početna>
  • Vesti>

Tradicionalno “Vidovdansko slavopojanje” sutra u Kosovskoj Mitrovici

Crkveni hor “Branislav Nušić” u saradnji sa Gradskom bibliotekom “Vuk Karadžić” i ove godine organizuju izvođenje muzičko – poetskog programa “Vidovdansko slabvopojanje” .

Program će biti izvedenu u četvrtak, 27. juna, na trgu kod spomenika Knezu Lazaru, u centru Kosovske Mitrovice, u 19h.

Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao vođa crkvenog hora “Branislav Nušić” Petra Rakić, građani će biti u prilici da čuju deo repertoara hora iz domena duhovne, ali i svetovne muzike.

“Izvešćemo Tropar Knezu Lazaru kao i jednu divnu kompoziciju posvećenu srpskim svetiteljima našeg čuvenog kompozitora Vojislava Ilića, ali pevaćemo i svetovne pesme koje svi dobro znaju, pa ćemo, eto moći da pevamo i svi zajedno. Učestvovaće i najmlađi od pet, šest godina tako da ćemo i njima usaditi tradiciju, da bi i posle nas Vidovdansko slavopojanje trajalo ” rekao je Rakić i podsetio da se Vidovdan u Kosovskoj Mitrovici obeležavao ovim programom još u hramu Svetog Save u južnom delu grada, pre 1999. godine.

Rakić najavljuje i promociju monografije inspirisane bogatim istorijatom hora koji postoji gotovo tri decenije. Nakon promocije, predviđeno je i da hor održi niz koncerata – kako u Kosovskoj MItrovici tako i u ostalim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Hor će u petak sasluživati na vidovdanskoj Liturgiji koja će u 8h biti služena u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Comments

Pročitaj još