Svetski dan muzike na Fakultetu Umetnosti

Fakultet Umetnosti Prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Zvečanu, povodom Svetskog Dana muzike organizuje koncert orkestra Fakulteta, koji će se održati sutra (petak) u 20 časova u galeriji fakulteta u Drvarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici.

Nastupiće solisti Zlatko Andrijašević – klarinet, Ana Radosavljević – violin, Dragan Milivojević – violina i Katarina Dulović – violončelo. Dirigent je Petar Pejčić, docent.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju tokom cele godine istakla je Aleksandra Trajković, prodekan muzičkog odseka Fakulteta Umetnosti Prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Zvečanu, gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice, i najavila prvo CD izdanje ovog fakulteta, koji će biti završen do kraja septembra a prezentovan na sajmu knjiga.

“Sadržaj CD-a podrazumeva muziku akademika profesora Svetislava Božića, koji je neke od kompozicija namenski pisao za naš Fakultet Umetnosti”, ističe Aleksandra Trajković, i dodaje da su u realizaciji ovog projekta imali podršku niškog simfonijskog orkestra i slobodnih umetnika iz Beograda, a zasluge svakako nose i student i profesori fakulteta.

Govoreći o upisnom roku, Aleksandra je podsetila da je 17. Juna počela prijava kandidata i da je evidentno izuzetno veliko interesovanje za sve studijske programe. Prijemni isputi počinju 1. Jula. Ove godine, raspored budžetskih mesta na studijskom programu izvodjač muzičke umetnosti je 6+2, a na odseku muzička pedagogij 6+6.

“Novina je da od ove godine fakultet započinje sa realizacijom master studijskog programa muzička pedagogija, što će svakako značiti studentima ovog fakulteta, koji su do sada svoje masetr studije nastavljali na drugim fakultetima u srbiji”, ističe Aleksandra Trajković, prodekan muzičkog odseka Fakulteta Umetnosti.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica              

Comments

Pročitaj još