Umetnici danas stvarali na gradskom šetalištu

U okviru 25. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije, danas su na gradskom šetalištu bila izložena neka od dela umetnika koji učestvuju na likovnoj koloniji. Kao i prethodnih godina, Mitrovčani su bili u prilici da posmatraju kako nastaju slikarska dela ovogodišnjih učesnika.

Miodrag Radomirović, direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković”, kaže da je stvaranje na gradskom šetalištu novina, koja je uvedena prethodne godine i da se građanima to veoma dopalo.

“I ove godine su deca ponovo sa nama na dečjoj likovnoj koloniji, ovde na šetalištu gde je jako lepo. Naši gosti ove godine su prezadovoljni ambijentom i gostoprimstvom, a vidim da su i građani oduševljeni ovim prikazom. Tako da je i nama u organizaciji, puno srce,“ – dodaje Radomirović.

Najmlađi su veoma razdragano pričali o učešću na današnjoj likovnoj koloniji.

“Ja sam po prvi put na likovnoj koloniji, i jako mi je lepo ovde,“ – kaže mala Mitrovčanka Nastasija.

Devetogodišnja Mitrovčanka Sanja za “Kontakt Plus Radio” kaže, da voli da crta još od malih nogu, te da joj se ova manifestacija veoma dopada.

Svetislav Ludoški, samostalni likovni umetnik iz Zrenjanina, koji je ujedno i član Udruženja likovnih umetnika Srbije, kaže da je po prvi put učesnik ove manifestacije.

“ Vidi se trud domaćina da nas na najbolji način ugosti. Ovde se lepo osećamo, što je možda i najbitnije. Bio sam pre tri godine u Mitrovici, ali u sklopu Uskršnje likovne kolonije,” – kaže Ludoški.

U sklopu Sabora, za sutra u podne planirano je otvaranje izložbe umetničke fotografije i slika sa prethodnih kolonija, u fiskulturnoj sali OŠ “Sveti Sava”.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još