“DIF” ispred “Partizana”

Na najvećem turniru na Balkanu, „Dragan Mance kup 2019” u organizaciji fudbalskog kluba Partizan, preko 200 ekipa i 3.000 dečaka iz Srbije i ostalih Evropskih zemalja borilo se za trofej namenjen pobedniku, medju njima i OFK “Dif” iz Kosovske Mitrovice.

DIF kao jedini predstavnik sa Kosova i Metohije učestvovao je sa 3 generacije 2009, 2010 i 2011. U grupnoj fazi turnira, generacije 2009 i 2011 zauzele su treće mesto, dok su dečaci iz klase 2010 ostvarili veliki uspeh i prošli grupu zajedno sa Partizanom. 

Trećeg dana turnira došlo je do eliminacione runde i osmina finala gde su cicibani OFK ”DIF” savladali ekipu “Šampion” iz BiH rezultatom 3:2 i plasirali se medju najboljih 8 ekipa, gde su učestvovali “Partizan”, “Čukarički” i “Dif”.

 Naši mališani su poraženi od ekipe “ Bistrica” sa 3:1 i u konačnom plasmanu zauzeli 5 mesto. Treba napomenuti da su pojedine utakmice direktno prenošene na Sport klub kanalu.

U konačnom  plasmanu za  2010. Godište “Čukarički” je prvi ,drugi”Banatul”,treći ”Paok Solun” dok je “DIF” iz Kosovske Mitrovice na petom mestu, dok je ekipa ”Partizan”a je tek  na sedmom mestu .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još