• Početna>
  • Vesti>

Više od hiljadu đaka sa KiM od sutra gosti Republike Srpske

U nedelju, 16. juna u 12 sati u Andrićgradu, u Višegradu (plato ispred hrama posvećenog knezu Lazaru) biće priređen svečani doček 1.030 dece sa Kosova i Metohije, koja će, u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ boraviti u Republici Srpskoj od 16. do 23. juna. Ispred Vlade Republike Srbije, ovom dogašaju će prisustvovati zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović.

Najbolje učenike, nastavnike, decu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje iz Udruženja “Podrži me” sa Kosova i Metohije dočekaće, pored Damjana Jovića, i predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević, načelnici opština Višegrad i Han Pijesak, koje su pokrovitelji centralnog dočeka, predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srpske i brojne delegacije 19 gradova i opština domaćina iz Republike Srpske.

Najbolji učenici, deca i mladi, njihovi nastavnici i roditelji sa Kosova i Metohije biće smešteni u vršnjačkim porodicama širom Republike Srpske.

Ovo je do sada najmasovniji, osmi po redu susret dece sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske, a u proteklih osam godina, u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj boravilo je oko 4.500 učenika i oko 400 prosvetnih radnika sa KiM.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Foto: Novosti, arhiva

Comments

Pročitaj još