• Početna>
  • Vesti>

Milojević: Ljubav znači da nikada ne treba pomisliti ili reći”Prošlo je”…

Foto: Radio Mitrovica sever

Večeras će u bašti Doma kulture “Trepča” u Zvečanu biti promovisan 11. po redu roman književnika i kompozitora Zorana Milojevića, rođenog mitrovčanina koji odavno živi i radi u Beogradu, koji je odavno otišao iz Mitrovice i poneo Kosovo i Metohiju u srcu. Sva osećanja iz života, sa Kosmetom u svom srcu, smestio je u svoje romane kojih je ukupno dvanaest.

“To sam prosto ja, i kako je moj otac pokojni govorio ti jesi otišao sa Baira ali Bair nije otišao iz tebe. Ja sam se bavio javnim poslom , posao radio -voditelja mi je bio najdraži, ponosan sam što sam uvek pričao našim pravilnim srpskim jezikom i dikcijom koju mi mitrovčani imamo.Mislim da svako treba da čuva ono što je naše izvorno jer ne zaboravite ,deco moja, od 1940-1945 u 50 srpskih sela sahranjivan je samo Bog” kaže Milojević i dodaje da su srpska vera, sloga i jezik ,ono čega se moramo držati kako bi kao narod svuda opstali.

Svojih reči se uvek drži , i sličnih izreka u svojim romanima pa i u ovom “Poguraj vetar” poput :

Ljubav znači da nikada ne treba pomisliti ili reći”Prošlo je”…”Nije problem voleti ljude, problem je voleti jednu osobu!

Večeras če o jedanaestom romanu ovog zaljubljenika u život i ljubav govoriti prof. Milan Raspopović ,Vanja Bulić književnik i Tv voditelj i prof. dr Darinka Vičinić pesnik.

Promocija počinje u 18 i 30 h u Zvečanu u bašti Doma kulture.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još