Novo rukovodstvo Sportskog saveza KiM

Vanredna sednica izborne skupštine Sportskog  saveza Kosova i Metohije održana je juče, 17. aprila u Zvečanu.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Saveza, Stevana Vulovića, služba je u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa Statutom Saveza, sazvala Vanrednu sednicu  izborne skupštine Sportskog saveza Kosova i Metohije.

Za predsednika Saveza izabran je  svojevremeno  uspešni rukometaš Trepče, dugogodišnji sportski radnik i jedan od najboljih delilaca rukometne pravde u Super-ligi Srbije,  Goran Kovač.

 Novoizabrani predsednik Saveza se zhvalio na ukazanom poverenju i delegatima Skupštine izneo  plan i predlog rada Saveza u 25. tačaka. Zatim je izneo predlog za članove Upravnog odbora ;

Na sednici su između ostalog razmatrani i Izveštaj o dosadašnjem radu, Izveštaj o finansijskom poslovanju Saveza za predhodnu godinu, plan i program rada za naredni četvorogodišnji period, kao i predlog finansijskog plana.

Na predlog predsednika Kovača za Upravni odbor Saveza Skupština je izglasala još šest članova :

Siniša Lazić, koga je Upravni odbor Saveza izabrao za podpredsednika Saveza, Aleksandar Trajković, Fudbalski savez KiM;  Milan Aritonović, Sportski savez Kosovska Kamenica; Saša Milošević, Sportski savez Gnjilane; Aleksandar Radović, Košarkaški savez KiM i  Ivan Dimitrijević, gen.sek,SSKiM.

Dosadašnjem generalnom sekretaru Saveza, Skupština je ukazala poverenje da i u narednom periodu obavlja istu funkciju u Savezu.

Za Nadzorni odbor izabrani su Mihailo Petković,                 Krasić Ljubiša i Ratomir Maksimović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još