Incident u Gračanici

Još jedan incident dogodio se danas na području opštine Gračanica, javlja RTV Gračanica. Naime, srednjoškolke su prevozeći se na relaciji Gračanica – Laplje Selo ušle u kola Albanca.

Vozač nije hteo da se zaustavi kada su učenice htele da izađu iz auta i učinio je to nakon njihovog dužeg insistiranja i molbi, javlja RTV Gračanica, navodeći da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji i kako saznajemo, istraga je u toku. Očekuje se da će počinilac biti pronađen zahvaljujući kamerama na objektima.

Opština Gračanica najoštrije osuđuje današnji incident i poziva kosovsku policiju, ali i sve međunarodne bezbednosne strukture da preduzmu sve neophodne mere da se počinilac ovog akta pronađe. Takođe ih poziva da najozbiljnije shvate bezbednosne izazove sa kojima se Srbi na Kosovu danas suočavaju. Današnji incident je upozorenje da svakodnevno moramo raditi na povećanju bezbednosti, pogotovo kada je vreme odlaska odnosno povratka učenika svojim kućama. Srpsko stanovništvo u opštini Gračanica je veoma uznemireno i uplašeno nakon današnjeg događaja. Ovom prilikom apelujem na sve učenike da vode računa gde stopiraju i da ne ulaze u automobile u kojima su njima nepoznate osobe – kaže se u saopštenju predsednika opštine Srđana Popovića.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još