Popis stanovništva na Kosovu 2021. godine

Kosovska vlada i Kancelarija Ujedinjenih nacija za usluge projekata – (UNOPS), potpisali su danas Memorandum o razumevanju o popisu stanovništva, stanova i domaćinstava na Kosovu. Ovaj projekat će sprovesti Agencija za statistiku Kosova (ASK) i očekuje se da će početi 2021. godine.

Prema potpisanom memorandumu, Agencija za statistiku Kosova će sprovesti projekat u bliskoj saradnji sa UNOPS-om, koji će upravljati fondom stvorenim za pokrivanje troškova aktivnosti ovog projekta.

Zamenik kosovskog premijera, Enver Hodžaj je rekao da je ovaj proces od kapitalnog značaja, a prema njegovim rečima, neophodno je da se svi uključe u ovaj proces sa visokim profesionalizmom i međunarodnim standardima.

“Moja kancelarija će u bliskoj saradnji sa ASK i UNOPS-om uložiti zajedničke napore da obezbedi neophodna sredstva za uspešno i neometano sprovođenje projekta”, dodao je Hodžaj.

Poslednji popis stanovništva na Kosovu urađen je 2011. godine.

Prema konačnim rezultatima ovog popisa, broj stanovnika koji žive na teritoriji Kosova, bez opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica bio je 1.739.825.

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još