• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nikada nećemo odustati od borbe za srpski narod uprkos pritiscima

“Nikada kosovski lideri nisu tako glasno ustali protiv nasilja kao danas kada su lažima hteli da brane bahatost svog miljenika Slobodana Petrovića koji je bez ikakvog povoda napao istankutog člana Srpske liste Milana Kostića” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome se neupitno može utvrditi da Slobodan Petrović nije nikakva žrtva već napadač, i da je na konferenciji za novinare u Prištini danas izneo gomilu laži, pozivamo sve kosovske lidere, Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Bedžeta Pacolija da još jednom, kao i danas, pozovu kosovske institucije, kojima rukovode, da sankcionišu ovaj napad, koji se zasniva na političkoj netrpeljivosti koju već duže vreme Samostalna liberalna stranka predvođena Slobodanom Petrovićem iskazuje prema Srpskoj listi, ali i da jasno, priznaju da ih je Slobodan Petrović slagao predstavljajući se kao žrtva”

Iz Srpske liste dodaju da uprkos velikim pritiscima na njihove članove, nikada neće odustati od borbe za srpski narod.

“Javnosti i svojim sugrađanima javno poručujemo, koliko god bili veliki pritisci na članove Srpske liste, kako od strane kosovskih institucija, tako i od miljenika Prištine, mi nikada nećemo ni za milimetar odustati od borbe za srpski narod. Na to nas obavezuju čast i odgovornost koja dolazi od naših građana koji su Srpskoj listi dali više od 90% glasova” ističe se u saopštenju.

“Podsećamo da kosovski lideri nisu ovako brzo reagovali na institucionalno brutalno nasilje kada je 26. marta prošle godine specijalna jedinica policije napala predstavnike Srpske liste, naše građane i direktora Marka Đurića. Očigledno je da im teže padaju lažne suze njihovog miljenika Slobodana Petrovića” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još