Todosijević: Ulaganja će biti velika i naredne godine

Opština Zvečan jedno je od najvećih gradilišta ne samo na Kosovu i Metohiji nego i šire u Srbiji. Rajska banja u Banjskoj, Sunčana dolina i  izgradnja regionalnog vodovoda samo su neki od projekata koji 2018. godinu čine uspešnom, kaže za TV Most Predsednik Privremenog organa opštine ZvečanIvan Todosijević.

“Ono što je vlada Republike Srbije preko Kancelarije za KiM finansirala jeste izgradnja Rajske banje u Banjskoj, otvoren je kompleks otvorenih bazena, 24 stambene jedinice koje se završavaju, zatim pomoć u građevinskom materijalu, izgradnja kuća za socijalno ugrožene, sve su to aktivnosti koje su se sprovodile u toku 2018. godine na teritoriji opštine Zvečan. Ono što nas je posebno obradovalo ove godine je pomoć Ministarstva za lokalnu samoupravu Republike Srbije, koje je kroz njihov program doniralo sredstva za kupovinu nošnji KUD Zvečan“, navodi Todosijević i dodaje da će ulaganja biti velika i u narednoj godini.

“Kada se govori o infrastrukturnim ulaganjima uprkos taksama od 100 odsto trudićemo se da ispoštujemo odluku Vlade Srbije.Ulaganja će biti izuzetno velika naredne godine a tiču se Rajske banje, nastavak ulaganja u Sunčanu dolinu, radovi na regionalnom vodovodu i ono što je interesantno za vas, kroz program za pomoć građanima na KiM odvojeno je oko 160 miliona dinara za izgradnju nove zgrade TV Most“, kaže on.

Kada se govori o sigurnosti i bezbednosti na terenu Todosijević kaže da je godina bila puna izazova.

“Imamo neke nerazumne i lude odluke koje dolaze iz Prištine a tiču se taksi od 100 odsto, zatim imali smo jednu nerazumnu odluku koja je sve nas uplašila, odluka prištinskih vlasti koja je imala i ima za cilj da protera preostali srpski živalj sa prostora KiM, formiranje tzv. Vojske Kosova. Sve su to bili izazovi sa kojima smo se suočili u 2018. Međutim i ti izazovi su učinili da naše jedinstvo bude još jače, pokazali smo da mirnim putem možemo da se izborimo za naše pravo za život ovde i ono što nas očekuje u 2019. a tiče se bezbednosti na ovim prostorima“, istakao je Todosijević.

Dodaje da je 2019. neizvesna godina u kojoj se može očekivati rešenje statusa severne srpske pokrajine, mada konkretnog rešenja nema. Važno je kako ističe da porodice budu zdrave, a mir iznad svega.

„Naglašavam zdravlje i mir su nam najpotrebniji i jedinstvo koje smo iskazali u 2018 da bude na istom nivou.,jer samo jedinstveno i složno možemo da se izborimo sa svim nedaćama koje su pred nama. Želim da naglasim da ćemo protiv svih nerazumnih odluka kojih će pretpostavljam biti, boriti se samo mirnim i demokratskim sredstvima ali nećemo dozvoliti da kleknemo na kolena i čekamo da as neko ugnjetava. Branićemo i svoje dostojanstvo i živote naše dece“, poručuje  Todosijević.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još