• Početna>
  • Vesti>

Nenad Rikalo na Globalnom forumu hrane i poljoprivredeu Berlinu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo, na poziv ministra poljoprivrede i hrane Nemačke, Christian Schmidt, učestvovao je na Globalnom Forumu hrane i poljoprivrede, koji je održan u Berlinu.

Ovom forumu prisustvovali su ministri poljoprivrede iz mnogih zemalja, kao i druge ličnosti iz ovog sektora.

Ministar Rikalo je takođe učestvovao na Samitu ministara poljoprivrede, koji je održan u okviru Globalnog Foruma za hranu i Poljoprivredu.

U međuvremenu, tokom dana trajanja foruma, ministar Rikalo se sastao sa svojim nemačkim kolegom Christianom Schmidtom. Ministri su razgovarali o razvoju sektora u obe zemlje i o mogućnostima za dalju saradnju. Ministar se zahvalio nemačkom kolegi na stalnoj spremnosti da pomogne Kosovu u daljem razvoju poljoprivrednog sektora. Sa druge strane, ministar Šmit je izrazio spremnost da pruži podršku Kosovu u daljem jačanju ovog sektora.

Pored toga, ministar Rikalo se sastao i sa svojim kolegama iz Austrije, Francuske, Mađarske, kao i sa onima iz zemlja  regiona.Prisustvovao je i otvaranju najvažnijeg događaja za poljoprivredu i životnu sredinu, “Međunarodna Zelena Nedelja”, koja je takođe održana u Berlinu, gde je predstavljeno desetine zemalja iz celog sveta.

 

Comments

Pročitaj još