• Početna>
  • Vesti>

Privremeni ogran Opštine KM: Prijem prvakinje Narodnog pozorišta Nade Blam

U organizaciji Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i Izvođačke umetnosti „Zdrav život“ iz Beograda danas se izvodi pozorišna predstava „Naša deca“ po romanu Branislava Nušića  za učenike osnovnih škola u Mitrovačkom dvoru u tri  terminima za učenike O.Š. „Branko Radičević“„Sveti Sava“ i za predškolsku ustanovu „Danica Jaramaz“ .

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić primio je glumicu Nadu Blam, prvakinju Narodnog pozorišta u Beogradu I poželeo joj dorbodšlicu u južnu srpsku pokrajinu.

On je tom prilikom rekao da se ona već dokazala u svojoj umetnosti, o čemu svedoče mnoga dela i  predstave, I izrazio zadovoljstvo povodom buduće saradnje,

Nada Blam se zahvalila predsedniku Spiriću rekavši tom prilikom da je čula da on veoma podržava kulturu, što je kako je rekla, danas ređa pojava.

“Ova predstava za decu govori o domaćem piscu Branislavu Nušiću koji je delimično zastupljen u školskoj literaturi, a mi se trudimo da domaći pisci budu malo više u dečijim mislima, da od malne čuju I onda će se baviti time kasnije, kad čuju, počeće malo da čitaju, to je interaktivni program i edukativni”.

Prvakinja Narodnog pozorišta rekla je da će I ubuduće sarađivati.

“Vas svi umetnici hvale , to moram da vam kažem, ja sam čula od drugih da vaša Opština podržava kulturu I svi napori se čine da malo pojača kulturna dešavanja u Mitrovici što je veoma važno. Kad nema klture posledice se vide posle 20 godina, ne sada” rekla je Blam.

Reč je o komediji u kojoj brat i sestra, imitirajući roditelje otkrivaju porodične tajne. Duhoviti zapleti izazivaju zdrav smeh, precizno pokazuju kako nas deca vide u raznim uzrastima i koliko se indentifikuju sa nama. Kroz nušićevski večno aktuelan  humor “deca“ iz predstave pokazuju koliko shvataju razne zaplete u porodici i društvu.

Comments

Pročitaj još