• Početna>
  • Vesti>

Goran Rakić: Deklaracija Boška Obradovića, MIlana Stamatovića i Slaviše Ristića poziv na destabilizaciju prilika na KiMu

“Uvek u prelomnim političkim trenucima na političkoj sceni javljaju se populisti raznih vrsta, koji nastoje da profitiraju na zabrinutosti građana nuđenjem lakih, a zapravo neostvarivih ili opasnih rešenja. Ta želja sabrala je na Kosovu i Metohiji Boška Obradovića, Milana Stamatovića i Slavišu Ristića, čija deklaracija nije ništa drugo nego poziv na destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji i ostatku Srbije, od čega srpski narod ne može imati nikakvu korist” navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Rakić navodi da u borbi za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nema lakih rešenja, a ono što ” pomenuti nude nije plod genijalnosti ili nekakvog izuzetnog patriotizma, već nesposobnosti da se sagleda šira slika i posledice predloženih radikalnih poteza”.  U saopštenju se dalje kaže da bi  posledice  bile izolacija Srbije, dramatično pogoršanje bezbednosnih prilika na samom Kosovu i Metohiji, i “uvod u ekonomski i svaki drugi krah naše države”.
Pošto ne možemo da poverujemo da bi ijedan Srbin tako nešto poželeo svojoj državi, ostaje nam da pretpostavimo da je ovde reč prosto o neznanju ili nedostatku političke odgovornosti, navodi Rakić.
“Apelujemo na sve učesnike u političkom životu Srbije da se okanu starih navika i da pitanju Kosova i Metohije pristupe na ozbiljan i odgovoran način, ne stvarajući među Srbima ovde razdor i nepoverenje, jer to nas sve zajedno može veoma skupo koštati. Srpski narod na Kosovu i Metohiji nije politički nepismen i nisu mu potrebni politički turisti i avanturisti da mu dele lekcije o preživljavanju, jer pomenute gospode ovde nije bilo onda kada nam je bilo najteže, pa smo umeli i da se odbranimo, i da preživimo, i da stanemo u odbranu svojih prava i bez njih i njima sličnih” zaključuje se u saopštenju Srpske liste koje potpisuje predsednik Goran Rakić.

Podsetimo, u Kosovskoj Mitrovici danas je potpisana ” Deklaracija o odbrani Kosova i Metohije” koja je nastala na inicijativu pokreta Dveri i Zdrave Srbije, čiji je lider Milan Stamatović i Narodnog pokreta “Otadžbina” Marka Jakšića. Deklaraciju je predstavio poslanik u Skupštini Srbije i lider “Dveri” Boško Obradović, navodeći da je KiM sastavni i neotuđivi deo Srbije koji je trenutno okupiran.

Deklaracijom se između ostalog traži poništavanje svih do sada postignutih dogovora u okviru briselskog dijaloga, i izmeštanje dijaloga iz EU pod okrilje UN.

 

Comments

Pročitaj još