Acidez: Imamo razloga da se žalimo

Acidez je meksički hc/punk bend koji iza sebe ima četiri studijska albuma. Nastali su 2003. Godine, i kao i skoro svaki bend, imali određene izmene u postavi. U sastavu Tupa, Rodo, Soti i Nauj sviraju od 2011. Iako su nastupali širom Evrope, ove godine su prvi put stigli u Srbiju kako bi nastupili u okviru Exit festivala.

U ovom delu sveta, Evrope, čini se da malo toga znamo o meksičkoj pank sceni. Kako biste je opisali?

Scena je veoma velika, ali samo u velikim gradovima. Jedna je od najvećih scena na svetu. U Evropi je scena odlična, ali kada pogledate pojedinačno, mislim na gradove, čini nam se da Meksiko u velikim gradovima ima daleko veću scenu nego neki od evropskih gradova. Na svakoj  upoznamo neke nove ljude.

Nakon nekoliko godina sviranja u Meksiku, počeli ste da svirate i u Evropi. Da li možete da napravite poređenje?

U Evropi je lakše otići i svirati u drugoj zemlji. Upoznajemo sjajne ljude. U Meksiku je to drugačije. Imate veće gradove gde možete da svirate, dok je u manjim gradovima mala zainteresovanost, manja je scena. Bilo je više pank-rokera pre petnaest godina, ali se nadamo da će generacije koje dolaze više biti okrenute ovom žanru.

Gde nalazite inspiraciju za tekstove?

Meksiko nije najbolja zemlja na svetu. Inspiracija je svuda oko nas. Volimo da govorimo o realnosti u kojoj živimo. Tamo je teško zaraditi novac, imati kuću, automobil. Nekima je teško da zarade za hranu. Imamo više razloga da se žalimo – zato vrištimo!

Koji bend je imao najveći uticaj na vas?

Discharge, definitivno! GBH, Toxic, Slayer …volimo pank, hc, treš metal…

Veliki festivali ili svirke u klubovima – šta vam je draže?

Pa… oboje! Sve ima svoje prednosti. Veliki festivali su odlična prilika da šira grupa ljudi čuje ono što radiš. Svirke su intimnije i na neki način, atmosfera je prijatnija.

Nakon Exita, Acidez se uputio u Sloveniju, da bi svoju turneju nastavio u Mađarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Norveškoj i drugim evropskim zemljama.

Foto: Acidez, Exit

 

 

Comments

Pročitaj još