• Početna>
  • Vesti>

SO Zvečan: Zemljište od javnog značaja i najavljena izgradnja sportske hale

Četvrta redovna sednica SO Zvečan održana je danas. Na dnevnom redu bili su proglašenje zemljišta od javnog značaja i dodela pomoći porodicama koja se bore sa sterilitetom.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković rekao je da je ukupna površina zemljišta koje je proglašeno zemljištem od javnog značaja 24 hektara i da se radi o 3 lokacije, Jalovište, Hotel 3 i Trepčina garaža.

„Na Jalovištu smo izašli u susret velikom broju aero-klubova sa severa Kosova i Metohije i potrudićemo se da to zemljište rekultivišemo i izgradimo jedno uzletište za potrebe aero-klubova. Na parceli pod nazivom Hotel 3 imamo želju da izgradimo kulturno administrativni edukativni centar. Takođe, u saradnji sa UNHCR-om i drugim releventnim institucijama, potrudićemo se da obezbedimo smeštaj za interno raseljena lica koja žive tamo. Na parceli Trepčina garaža želimo da izgradimo stambeno poslovni kompleks“ rekao je Janković.

Dodao je da je i prošle godine doneta odluka o proglašenju zemljišta od javnog interesa za  izgradnju vatrogasne stanice, a da radovi još uvek nisu počeli jer se čeka odluka vlade Kosova kojom bi bila potvrđena odluka SO Zvečan, i izgradnja će krenuti odmah nakon dobijanja te odluke.

Takođe je doneta i odluka dodeli novčane pomoći za borbu protiv steriliteta koju će primiti 3 porodice.

„Iskoristio bih priliku da kažem da smo na današnjoj sednici, po dobro oprobanom receptu koji primenjujemo već više godina, obezbedili pomoć za tri porodice. Dodelili smo iznose od po 1500 eura, i to je pomoć porodicama za lečenje steriliteta. Prošle godine smo pomogli 14 veštačkih oplodnji i mogu da kažem da je sedmoro dece rođeno“ kazao je Janković.

Gradonačelnik Janković je takođe i najavio početak izgradnje sportske hale i pešačke staze u Opštini Zvečan a kako je rekao radovi će početi 15. maja.

„Lokacija će biti u mestu Žitkovac, pored fudbalskog terena i balon sale. Time ćemo zaokružiti sportsko rekreativni centar i Opština Zvečan će moći da se pohvali da ima i jedan takav centar.  U okviru tog projekta predviđena je pešačka staza od rampe u Rudaru do rampe u Žitkovcu“ rekao je Janković.

Rok za realizaciju ovog projekata je između 12 i 14 meseci počevši od ponedeljka, 15. maja.

Comments

Pročitaj još