• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Oliver Ivanović: Formiranje ZSO najvažniji korak u očuvanju nacionalnih interesa

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.
Premijer Vučić i Oliver Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Razgovarali su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

Ivanović je ocenio da je politička situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati, zaključio je on.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Comments

Pročitaj još