Đurić Gorancima čestirao Đurđevdan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas predsedniku Privremenog organa Opštine Gora Ademu Hodži i svim pripadnicima goranskog naroda Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

Đurić je u čestitki naveo da je nevolja Gorance i Srbe kroz istoriju povezala neraskidivim sponama, te da se i danas dva naroda na Kosovu i Metohiji suočavaju sa sličnim izazovima.

„Nepokolebljivu privrženost svojoj državi Srbiji narod Gore pokazao je mnogo puta do sada, pa i na proteklim predsedničkim izborima, što je dostojno poštovanja i divljenja. Lojalnost Srbiji je Gorance neretko koštala i njihovih života, a Vlada Republike Srbije i srpski narod to nikada neće zaboraviti“, naveo je Đurić u čestitki.

Prema njegovim rečima, Goranci i Srbi na Kosovu i Metohiji osećaju uzajamno poštovanje i prijateljstvo, koje je učvršćeno zajedničkim stradalništvom i osećajem obespravljenosti.

„Naša dva naroda dele iste vrednosti i potrebu da u negostoljubivom okruženju očuvaju svoj identitet i elementarna prava, a Republika Srbija će za prava i interese Goranaca nastaviti da se bori u svakoj prilici. Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ja lično spremni smo da uvek pružimo pomoć i podršku stvaranju uslova za bolji život svih Goranaca“, poručio je Đurić.

Comments

Pročitaj još