• Početna>
  • Vesti>

Vulin pozvao članove PS na KiM da slede politiku premijera

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da za Srbe na Kosovu i Metohiji niko nije učinio više od predsednika SNS Aleksandra Vučića i da zato očekuje od svih članova tog pokreta sa KiM da se odazovu njegovom pozivu i budu uz politiku koju premijer predstavlja.

“Ko se ne odazove na poziv predsednika vlade, taj više nije član Pokreta socijalista i ne može da se poziva na naš pokret ili na mene”, poručio je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Vulin ističe da interesi Srba na KiM mogu da se štite samo u jedinstvu sa Vladom Srbije.

“Ja ostajem pri stavu da Vladu KiM treba srušiti zbog izbegavanja da se formira Zajednica srpskih opština i tako izazvati vanredne izbore na svim nivoima. Izlaskom svih potpredsednika, ministara, pomoćnika, zamenika i poslanika iz redova srpske vlade u Prištini bi ostala bez podrške i bez legitimiteta što bi dovelo do njenog pada”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, Pokret socijalista je najlojalniji saveznik SNS i Aleksandra Vučića i zato državna politika koju vodi premijer ne može da bude predmet razlika ili rasprave.

“Veoma cenim napor Aleksandra Vučića da se narušeno jedinstvo među Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo uspostavi i ojača. Niko nije učinio za Srbe na KiM više od njega i zato očekujem od svih članova Pokreta socijalista sa KiM da se odazovu njegovom pozivu i budu uz politiku koju predstavlja”, poručio je Vulin.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još