• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Ne očekujemo probleme pri dopremanju ogreva na KiM

Ugovor o nabavci ogreva za korisnike pomoći na Kosovu i Metohiji danas su u Zvečanu potpisali predstvnici kompanije NIS, Zemljoradničke zadruge Zubin Potok i preduzeća Kosvik. Potpisivanju je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Za potrebe 230 objekata na teritoriji južne pokrajine Vlada RS i Kancelarija za KiM obezbedila je 9.930 metara ogrevnog drveta prve klase, 1.275 tona uglja, 204.050 litara euro dizela i 67 tona peleta. Nabavkom, koju je sproveo Privremeni organ opštine Zvečan, obezbeđen je ogrev za predškolske i školske ustanove, opštine, manastire, crkve, kolektivne centre, domove kulture i druge ustanove.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev ističe da je zadovoljan činjenicom što je dve nedelje pre planiranog početka grejne sezone obavljena cela procedura kako bi ogrev došao do korisnika. Po rečima Kozareva, nema ni jednog razloga da prištinske vlasti naprave problem pri dopremanju ogreva preko administrativnog prelaza.

„Tu i tamo dolazi do nekih manjih zastoja, verovatno nenamernih, zbog revosti službenika na administrativnim prelazima izazvanih namerom da se pokažu kao visoko profesionalni. Ono što je najvažnije, ogrev će stići gde treba. Kada je Priština u pitanju, očekujemo da konstruktivnost koju smo videli u prethodnih nekoliko navrata, vidimo i ove sezone“, podvukao je Kozarev.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević zahvalio se u ime svih opština na KiM, i dodao da je Vlada RS još jednom pokazala da je prisutna u južnoj pokrajini.

„Ovim činom Vlada RS I Kancearija za KiM itekako pokazuju da su prisutni na našim terenima i da brinu za narod na KiM. Posebnu zahvalnost dugujem NIS-u koji nas svih ovih godina snabdevaju energentima“, naveo je Todosijević.

Direktor NIS-a Branko Radujko kaže da je ovoj kompaniji najvažniji odnos sa portrošačima, te da će se i u narednom periodu truditi da privrednim društvima, ustanovama i fizičkim licina pruži kvalitetnu i kontinuiranu uslugu.

Kozarev i Radujko su nakon potpisivanja ugovora obišli NIS-ov objekat u Kosovkoj Mitrovici koji je namenjen za benzinsku stanicu.

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još