• Početna>
  • Vesti>

Stojanović osudio skrnavljenje spomen-ploče u Starom Grackom

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas da poslednji incidenti na Kosovu imaju za cilj prisilno iseljavanje Srba.

Stojanović je, povodom skrnavljenja spomen-ploče u Starom Gracku na kojoj su ispisana imena stradalih Srba iz ovog sela, rekao da Albanci pokušavaju da incidentima navedu Srbe da se isele.

“Ovaj narod je naučio da živi pod pritiskom. Tako da svi oni koji pokušavaju da stvore krizu, da stvore nestabilnost mislim da uzaludno gube vreme. To nas neće pokolebati ni u jednoj stvari koje smo otpočeli, neće nas pokolebati što se tiče povratka, izgradnje novih škola, implementacije projekta, naših planova koji su od ogromne važnosti i neće nas pokolebati od našeg trajnog opredeljenja da ovde živimo i gradimo našu budućnost“, rekao je Stojanović.

Stojanović je apelovao na sve nadležne institucije da odgovorno obavljaju svoju dužnost.

“Bolje bi bilo da oni koji treba da vode računa o bezbednosti i stvaranju pogodne političke klime ozbiljnije obrate pažnju na ovo što se dešava i da pronađu počinioce, jer kada nešto ne sankcionišete onda znači da ga prećutno podržavate ili da neki delovi sistema potpuno podržavaju to što se dešava“, upozorio je Stojanović.

Comments

Pročitaj još