Marić: Imenovani novi članovi Upravljačkog tima ZSO

Srpski ministar u kosovskoj vladi Ljubomir Marić saopštio je danas da su imenovani novi članovi Upravljackog tima za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i da su preduzeti koraci ka uspostavljanju dela Briselskog sporazuma koji se odnosi na zajednicu.

Ministar Marić nije saopštio imena novih članova Upravljačkog tima za formiranje ZSO, a u saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi da je to učinjeno u skladu sa prvim sporazumom iz Brisela postignutim 19. aprila 2013. godine, koji je ratifikovala Skupština Kosova.

“Planom za implementaciju 23.maja 2013. godine, Sporazumom postignutim u Briselu 25. avgusta 2015. godine, Ministarstvo administracije lokalne samouprave izvršilo je imenovanje novih članova Upravljačkog tima i preduzelo aktivnosti na otpočinjanju procesa stručne i svake druge podrške u procesu ispunjavanja Zakonske obaveze na implementaciji ovog dela sporazuma koja vodi ka stvaranju uslova za uspostavljanje ZSO”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, kojim rukovodi Marić, koordiniraće ovim procesom i adekvatno i redovno obaveštavati javnost o svim aktivnostima, navodi se u saopštenja.

Ministarstvo će koordinirati u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu i nakon niza konsultacija sa svim relevantnim faktorima na lokalnom i centralnom nivou, sa punom podrškom međunarodnih faktora, uključujući misiju OEBS-a i predstavnike Evropske unije.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još