Delegacija iz Bjeljine u poseti Kosovu i Metohiji

Delegacija iz Bjeljine, posetila je Kliničko-bolnički centar, domove zdravlja u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu i obišla radove na izgradnji povratničkog naselja “Sunčana dolina”. Naši prijatelji iz Republike Srpske položili su cveće na spomenik caru Lazaru u Kosovskoj Mitrovici.

Obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici delegacija iz Bjeljine, Republika Srpska započela je posetu Kosovu i Metohiji.

O planovima i problemima sa kojima se ova ustanova suočava razgovarali su sa čelnim ljudima najavivši još bolju saradnju u oblasti zdravstva u narednom periodu. Za dvoje mališana koji se trenutno nalaze na lečenju u Mitrovici obezbedjena su odredjena finansijska sredstva prikupljena projekcijom filma koju je organizovala stranka Uspešna Srpska. Iz Bjeljine poručuju da će i dalje pomagati Srbima u južnoj pokrajini.

“Razumemo patnje srba na Kim, kojima ćemo nastaviti da pomažemo i nadalje, naglasio je direktor Doma zdravlja u Bjeljini Zlatko Maksimovic.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović rekao je ovom prilikom da narod Republike Srpske kontinuirano pruža pomoć srpskom narodu na KiM, koju, znajući kakvi su ljudi u Republici Srpskoj i očekuje, jer su Srbi na Kosovu i u Republici Srpskoj u mnogo čemu slični.

Delegacija iz Republike Srpske posetila je i domove zdravlja u Mitrovici i Zvečanu i tom prilikom je sa mitrovačkim Domom zdravlja uspostavljena višestruka saradnja.

Da su osvedočeni prijatelji kosmetskih Srba pokazali su mnogo puta do sada kroz brojne humanitarne akcije.

Obišli su i naselje Sunčana dolina koje je smešteno u podnožju drevne Nemanjićke tvrdjave u kom će biti izgradjeno oko 300 stambenih jedinica.

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov izrazio je uverenje da će Republika Srpska uložiti napor da pomognu izgradnju naselja.

„Pomoćićemo da ovo bude pravo srpsko naselje, prava Sunčana dolina i sretna dolina Srba, kako bih je ja nazvao i verujem u ovaj projekat“, rekao je Arlov.

Pomoć je obećana i od strane stranke Uspešna Srpska.

Ivan Todosijević, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan izrazio je zadovoljstvo posetom delegacije iz Republike Srpske rekavši da će se na srpskoj zemlji na Kosovu i Metohiji i dalje graditi.

Nakon Zvečana delegacija će posetiti i socijalno ugrožene porodice na centralnom Kosmetu kako i spomenike kulture koji vekovima u nazad opstaju i ostaju, baš kao i Srbi u Južnoj pokrajini.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još