• Početna>
  • Vesti>

Sutra polaganje kamena temeljca za izgradnju “Sunčane doline”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić,episkop raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević položiće sutra, 09. juna u 14:30 sati u Zvečanu kamen temeljac za izgradnju povratničkog naselja „Sunčana dolina“.

.Povratničko naselje „Sunčana dolina“ osmišljeno je u okviru sasvim novog koncepta masovnog povratka, koji je u obzir uzeo potrebu interno raseljenih lica da se vrate u sigurne sredine u kojima će imati egzistencijalnu izvesnost i sve potrebne životne sadržaje, stoji u saopštenju za javnost.

U naselju će biti izgrađeno između 225 i 300 stambenih jedinica, kao i niz javnih objekata.Naselje „Sunčana dolina“ će se nalaziti u podnožju drevne nemanjićke tvrđave, na strateški važnoj poziciji između Kosovske Mitrovice i Zvečana, a sporazum o njegovoj izgradnji potpisali su 12. jula prošle godine Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve i OpštinaZvečan. Projekat je svečano predstavljen 31. maja u Beogradu

Comments

Pročitaj još