OEBS organizuje Akademiju dijaloga za mlade učesnice

Foto: OEBS

Misije OEBS-a na Kosovu i Srbiji organizovaće, drugu godinu zaredom, Akademiju dijaloga za mlade učesnice, u sklopu inicijative „Sledite nas.“ Ova inicijativa okuplja istaknute žene iz oblasti politike, akademskih krugova, medija i civilnog društva iz Beograda i Prištine i podržava proces dijaloga, pomirenja i izgradnje poverenja između dva društva.
Svrha ove Akademije je osnaživanje mladih žena kroz edukaciju o pitanjima koja se odnose na ulogu žena u unapređivanju dijaloga, pomirenja i saradnje. Program za 2016. godinu nadovezuje se na prošlogodišnje iskustvo i uspeh, kada su 22 mlade žene iz Prištine i Beograda imale priliku da učestvuju u nizu poučnih predavanja i timskom radu, kao i da budu deo široke mreže aktivista i stručnjaka u oblastima osnaživanja žena, žena u politici, dijalogu i pomirenju.
Ove godine, 24 studentkinje društvenih nauka i mladi stručnjaci iz oblasti medija, politike i civilnog društva pohađaće program Akademije od 30. septembra do 9. oktobra 2016. godine, koji se organizuje u Zamku mira u Šlajningu, u Austriji.
Diplomirane polaznice Akademije postaće alumnistkinje programa dijaloga i očekuje se da će osnovati sopstvenu mrežu alumnista koja će im omogućiti da pripreme i sprovedu zajedničke projekte, prateći primer OEBS-ove Akademije dijaloga 2015.

Za dodatne informacije posetite:
https://www.osce.org/kosovo/245131

Comments

Pročitaj još