• Početna>
  • Vesti>

Izložba “Uzroci i posledice” – manipulacija masom kao osnovni motiv stvaralaštva

Izložba radova „Uzroci i posledice“ umetnika Milije Nešića i Radeta Markovića otvorena  je večeras u  Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Prodekan Likovnog odseka mr Ester Milentijević  istakla je da je Galerija u januaru raspisala konkurs na koji se javilo 15 autora. Večerašnji izlagači su prvi od 6 izabranih koji će svoj rad u narednom periodu predstaviti u ovom prostoru,

“Želeli smo da studentima pružimo priliku da vide i radove drugih umetnika, jer im ovde nisu pristupačne galerije. Hteli smo da oni na neki način obogate ili nađu inspiraciju kroz ovih 6 izložbi”, rekla je Milentijevićka.

Jedan od autora, Rade Marković, ističe da je ova izložba nastala kao produkt angažovane umetnosti, ali da je tona angažovanost od samih umetnika”.

“Angažovanost je naša suština. Ovo je izložba koja sadrži naše generalno ljudske, političke i sve druge stavove, zato je ona angažovana od nas samih”, kaže Marković.

Politika, uticaj malog broja moćnika na živote većeg dela populacije, besmislenost rata i mehanizmi manipulacije masom, neke su od tema kojima se bave Marković i Nešić. Izložba “Uzroci i posledice” biće otvorena do 27. juna.

 

Comments

Pročitaj još