Prvi Kosmet fest u Kosovskoj Mitrovici 20. i 21. maja

Prvi festival domaće muzike  Kosmet fest biće održan 20. i 21. maja 2016. godine, u Kosovskoj Mitrovici. U ova dva festivalska dana, publika će na platou kod Srednje tehničke škole M. P. Alas,  moći da čuje četiri koncerta trenutno veoma popularnih izvođaća – Dženana Lončarevića, Leksington benda, Tropiko benda a kruna  festivala biće veteran pop-rok muzike Kiki Lesandrić i Piloti.

Piloti i Tropiko bend nastupiće prve,  a Leksington i Dženan Lončarević druge večeri, potvrdio je na današnjoj koneferenciji za novinare  Lazar Stević iz Organizacionog odbora festival.

“Očekujemo preko 10.000 posetilaca. Dve kapije, otvaraće se u 17h a festivalski program počinjaće u 18h, obe festivalske večeri”, kaže Stević.

Organizator festival je Studentski parlament Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Unija studenata FTN-a.

Ideja o osnivanju festival se rodila u septembru prošle godine nakon humanitarnog koncerta Saše Kovačevića, kaže Nemanja Biševac, student prorektor i član organizacionog odbora Festivala. “U realizacuiju smo krenuli u martu I prvo smo se obratili našoj kiući – Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica koji su nam izašli u susret”, kaže Biševac.

“Očekujemo da ćemo prirediti nešto nezaboravno za mlade. Ovaj festival pokazaće da saradnja studentskih organizacija I institucija repuiblike Srbije ide uzlaznom putanjom”, kaže Biševac.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izrazio je zadovoljstvo što se u kratkom roku u Kosovskoj Mitrovici održavaju dva značajna festival – Kosmet fest – po prvi put i tradicionalni Džez i bluz festival.

“Privremeni organ podržava oba festival. Džez i bluz smo podržali sa million i po a Kosmet fest sa 400.000 dinara”, rekao je Spirić.

Karte su uveliko u prodaji po ceni od 500 dinara za obe večeri.

Generalni sponsor festival je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica , a među značajnijim sponzorima su Kancelarija za KiM,  Privremeni organ opštine Zvečan, gradonačelnici ove dve opštine i mnogo privatnih preduzeća.

Medijski sponzori su televizija Most, Radio Kosovska Mitrovica, televizija Puls iz Šilova i Radio Gračanica.

Comments

Pročitaj još