• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Prijavljen napad na devojčicu, a ne kidnapovanje

Policijskoj stanici Gračanica juče je maloletna osoba od 17 godina u pratnji roditelja prijavila napad, a ne pokušaj kidnapovanja kako su preneli pojedini mediji, kaže za RTV KIM komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Kako je potvrdio, devojčica je pred tužiocem dala izjavu u kojoj se navodi da je došlo do napada i da je taj slučaj tako i okarakterisan.

„Takva izjava uopšte nije data policiji, niti bi se opis incidenta od strane žrtve mogao okvalifikovati kao pokušaj kidnapovanja“.

Trajković kaže da su u pomenutom napadu učestvovala dva lica i to iz vozila.

„Ona se kretala trotoarom a dva lica su bila u vozilu od kojih je jedno izašlo kroz prozor i udarilo je rukom“.

Trajković je kazao da se incident dogodio na magistralnom putu Gračanica- Gnjilana, kod Romske mahale. Prema njegovim rečima istraga je pokrenuta, a čitav događaj su zabeležile kamere sa kojih će policija pokušati uzme potreban materijal.

Ovaj napad je treći incident koji je u proteklom periodu zabeležen na teritoriji opštine Gračanica, podseća predstadnik opštine Vladeta Kostić. On je u izjavi za Radio Gračanicu kazao da se građani ne osećaju bezbedno jer „u policiji u Gračanici postoji problem u radu“, ističući da je ovaj organ dužan i plaćen da brine o bezbednosti građana.

Na ovu izjavu gradonačelnika reagovao je komandir Policije u Gračanici Bratislav Trajković, rekavši: „A on najbolje radi svoj posao?! Mi kao policija znamo šta radimo i znamo koje su naše obaveze, a ako gradonačelnik misli da može sve da zaustavi pa neka pokuša da zaustavi“, kazao je Trajković.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još