• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Odbornici GI SDP prešli u SNS, u SDP o tome nisu zvanično obavešteni

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Kosovskoj Mitrovici Goran Rakić saopštio je danas da su skoro svi odbornici Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prešli u SNS.

„U ime opštinskog odbora SNS u Kosovskoj Mitrovici, sa velikim zadovoljstvom želim da obavestim javnost da su skoro svi odbornici samovoljno napustili građansku inicijativu SDP Oliver Ivanović u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan i pristupili SNS“, naveo je Rakić u saopštenju.

Prema ovom saopštenju, novi članovi SNS-a postali su:  pravnik Igor Simić, dr Marina Petrović, dr Dejan Gurešić, profesor Milan Kosovac, privrednik Zoran Krstović, ekonomista Biserka Milosavljević i profesorica Blagica Radovanović.

Oni će kako je saopštio Rakić, koji je i gradonačelnik Severne Mitrovice, od sada delovati kao članovi najjače političke partije u Srbiji “i postati deo tima koji se svakog dana bori za bolji život građana”.

Iz GI SDP saopštenio je da  nisu zvanično obavešteni o tome da su pojedini odbornici ove inicijative prešli u SNS.

„Mišljenja smo da valjda znaju da u skladu sa zakonom su dužni da obaveste i Skupštinu opštine Severna Mitrovica a takođe su   dužni   da   po   statutu   GI   SDP   isti   svoje   mandate   vrate   onom političkom subjektu na osnovu koje su ih i dobili, jer pre svega to je imoralni čin. S’ obzirom na činjenično stanje GI SDP Oliver Ivanović od njih to i očekuje“, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još