• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa američkim studentima o dijalogu sa Prištinom

Direktor   Kancelarije   za  Kosovo   i   Metohiju  Marko  Đurić primio je danas grupu studenata američkog univerziteta  Klemson iz Južne Karoline,koji se nalaze u višenedeljnoj studijskoj poseti Srbiji i regionu. Đurić   je   studente   upoznao   sa   istorijatom   i   tokom   dijaloga   Beograda   i   Prištine   injegovim dostignućima, kao i sa političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Đurić je istakao da je uveren da postoji veliki prostor za pomake unapred u statusno neutralnom okviru, budući da dijalog kao sredstvo za očuvanje regionalne stabilnostinema alternativu.

Direktor   Kancelarije   za   Kosovo   i   Metohiju   je   posebnu   pažnju   u   razgovoru  posvetioteškom položaju u kojem živi srpska zajednica u pokrajini i pitanju ugroženosti srpske kulturne i verske baštine.Veliko interesovanje američki studenti su iskazali za proces evrointegracija Srbije, adirektor

Đurić je istakao da je veoma važno da Srbija ostane na tom strateškom putu,objasnivši da je za našu zemlju od vitalne važnosti da osnaži institucije i izgradišto konkurentniju ekonomiju.

Comments

Pročitaj još