• Početna>
  • Vesti>

Napad na ekipu TV Most baziran na nacionalnoj netrpeljivosti

NVO Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC najoštrije osuđuje napad na novinarsku ekipu televizije “Most”. Ovaj napad nije samo sprečavanje novinara da urade svoj profesionalni zadatak izveštavanja javnosti, već je napad koji je baziran na nacionalnoj netrpeljivosti. To nije samo ugrožavanje slobode medijskog izveštavanja i slobodnog novinarskog rada, već zastrašivanje samih građana.

U skladu sa važećim zakonskim okvirima i međunarodnim konvencijama koje garantuju slobodu medijskog informisanja, NVO Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC apeluje na građane da se prema svim novinarima odnose sa dužnim poštovanjem i ne ometaju ih u obavljanju njihovog posla. Medijska sloboda je jedan od osnovnih demokratskih principa svakog uređenog društva, a različiti pritisci i napadi na novinare su apsolutno neprihvatljivi za razvoj demokratskog društva.

NVO Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC upućuje zahtev svim nadležnim institucijama na Kosovu da se ozbiljno pozabave problemom napada na novinare i da se kazne počinioci ovakvih napada, kako bi se građanima obezbedile nepristrasne i pravovremene informacije, a novinarima omogućilo nesmetano pravo na rad i slobodu izražavanja.

Comments

Pročitaj još