Vaterpolo reprezentativci sutra u Kosovskoj Mitrovici

Vateropolo reprezentativci Srbije posetiće sutra Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Gračanicu.

“Prva stanica je Leposavić, i tamo stižemo oko podneva. Nakon toga, dolazimo u Kosovsku Mitrovicu, I na kraju idemo u Gračanicu, koja je I glavni cilj posete vaterpolista”, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice Dejan Stevović, portparol reprezentacije.

Na pitanje da li među reprezentativcima postoje predrasude o Kosovu, s obzirom na to da je malo njih bilo u južnoj srpskoj pokrajini, Stevović kaže da nema nikakve mistifikacije.

“Ne postoje predrasude. Kad god su vaterpolisti osvajali medalje, uvek je njihovo zadovoljstvo bilo veće kad čuju da se u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću I drugim mestima puca u znak slavlja. Sama činjenica da oni prekidaju početak priprema, da bi došli na Kosovo I Metohiju i bili sa našim narodom, već dovoljno govori šta oni osećaju”, ističe Stevović.

On dodaje da je ovo dobra prilika da igrači provedu određeno vreme sa navijačima, da se relaksiraju nakon Evropskog prvenstva u Beogradu, ali I da se opuste pred nastavak priprema za Svetsku ligu i Olimijske igre. Nakon “Turneje šampiona” koji se završava utakmicom protiv Radničkog iz Kragujevca, reprezentacija počinje ozbiljniji deo priprema utakmicom protiv reprezentacije Australije.

Kompletan prihod od ulaznica sa ove turneje, na kojoj će vaterpolisti obići I Novi Sad, Kragujevac I Niš, namenjen je narodnim kuhinjama na Kosovu I Metohiji.

Poseta Vaterpolo reprezentacije Srbije Kosovu I Metohiji inicirana je prilikom posete zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića Vaterpolo savezu Srbije.

Comments

Pročitaj još