• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srbija će nastaviti da finansira svoje institucije u pokrajini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da će Srbija nastaviti da finansira svoje institucije na Kosovu i Metohiji. On je danas u selu Dren, u opštini Zubin Potok izjavio da će uprkos pretnjama političara  iz Prištine ća srpske institucije biti ukinute, Vlada Srbije nastaviti da finansira i podržava svoj narod . Đurić je dodao da se formiranje Zajednice srpskih opština ne dovodi u pitanje  i da će premijer Srbije Aleksandar Vučić posetiti pokrajinu u najskorijem periodu.

Govoreći o predstojećim izborima raspisanim za 24. april,  Đurić je izrazio nadu da će izbori biti održani u svim srpskim sredinama.  “srbiji je potrebna složna i jaka vlada da bi mogla i na međunarodnom i na unutrašnjem planu da osigura i zaštiti srpske ineterse. Zato su ovi izbori važni i za Kosovo i Metohiju i zato je važno da srpski narod na Kosovu i Metohiji bude ujedinjen oko politike koja znači opstanaki ostanak”, istakao je Đurić.

Đurić se danas nalazi u poseti Ibarskom Kolašinu, gde je nakon Zubinog Potoka, obišao i sela Dren, Velji Breg i Gazivode.

Comments

Pročitaj još