Kozarev posetio ugrožene poplavama u Ranilugu

Rukovodilac Kriznog štaba za vanredne situacije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev sinoć je sa saradnicima posetio najugroženije tačke odbrane od poplava u Kosovskom Pomoravlju.

Kozarev je u pratnji gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića posetio porodicu Ristić u samom mestu Ranilug, koja je noć provela štiteći svoju kuću od vode koja se sliva sa svih strana.

„Sada je nešto bolje zahvaljujući ljudima koji su nam pomogli da podignemo još jedan odbrambeni zid. Voda je već ušla u podrum i bili smo prinuđeni da iznesemo zamrzivač i evakuišemo stoku“, rekla je Hristina Ristić iz Raniluga.

Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić rekao je da je pomoć lokalne samouprave bila brza.

„Za 20 minuta smo uspeli da obezbedimo crpne pumpe i mehanizaciju i obezbedimo hitnu pomoć porodici Ristić, ali nije samo ona ugrožena, da ne pominjem ljude koji su pretrpili štetu na poljoprivrednim usevima“, rekao je za Mikić za naš program.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev obećao je pomoć države Srbije ugroženima u prevenciji I saniranju šteta od poplava koje I dalje prete.

Situacija u Kosovskom Pomoravlju sinoć je bila povoljnija nego juče ujutro, ali su meteorološke i hidrološke prognoze nepovoljne za naredne dane.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još