Kozarev: U Leposaviću tri mosta oštećena u poplavama

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je da na severu Kosova i Metohije, uprkos obilnim padavinama i izlivanjima reka nema žrtava od poplava, a da je prijavljena materijalna šteta.

Nakon sastanka Kriznog štaba opštine Leposavić, Kozarev je, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, obišao kritična mesta kako bi se  utvrdilo trenutno stanje u poplavljenim područjima.

Kozarev je rekao da su u opštini Leposavić, kao što smo već ranije objavili, oštećena tri mosta od kojih će dva, prema preliminarnim inforamcijama moći da se obnove, dok je jedan potpuno uništen.

On je dodao da je most na putu ka selu Postenje u leposavićkoj opštini oštećen kao i put koji vodi ka manastiru Svetih Vrača i dodao da je u opštini Zubin Potok, u mestu Lučka, došlo do izlivanja reke, ali bez većih posledica.

“Jedna kuća čiji su vlasnici Srbi u Klini takođe se našla na putu bujici, ali je voda preusmerena. Bila su tokom dana poplavljena dvorišta u Gračanici, ali je voda ispumpavana”, rekao je Kozarev.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još