• Početna>
  • Vesti>

Skup podrške O. Ivanoviću 29. januara u Kosovskoj Mitrovici. Podršu dali i odbornici SO Zvečan

Skup podrške lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću biće održan u petak 29. januara u Kosovskoj Mitrovici od 11:00h, rekao je danas advokat Nebojša Vlajić.

Putem saopštenjem za medije, odbornici Skupštine opštine Zvečan zatražili su od Apelacionog suda u Prištini da preispita odluku koju je doneo Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici, a prema kojoj je Ivanović osuđen na devet godina zatvora zbog ratnih zločina iz 1999. godine. Odbornike je podržao i gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

„Ja smatram, a vidim da se slaže i Skupština, da je ovo jedno dodatno zastrašivanje srpskog naroda i uliva nepoverenje prema centralnim vlastima u Prištini“, ističe Janković.

Janković je ovo izjavio na danas održanoj prvoj redovnoj sednici SO Zvečan u 2016. godini, na kojoj je iznet plan rada SO za tekuću godinu, ali su predstavljeni rezultati koje je SO postigla u prethodnoj godini. Na sednici je ocenjeno da je skupština imala brojne probleme kada je u pitanju finansiranje lečenja bolesne dece i parova koji su podnosili zahteve za finansiranje veštačke oplodnje. Naime, SO je uspela da u prethodnoj godini pomogne porodice sa novorođenčadima, donirajući po 200 evra svakoj bebi u opštini. Takođe, SO je donirala po 5 hiljada evra za dva deteta čije se lečenje odvijalo u inostranstvu.

Comments

Pročitaj još