• Početna>
  • Vesti>

“Molim za reč” – promocija najboljih književnih radova srednjoškolaca iz Kosovske Mitrovice

Promocija časopisa  „Molim za reč“  održana je danas u Gradskoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici.

Četvrti broj časopisa, koji se štampa u okviru akcije „Školama u pohode 2015“, sadrži poetske i prozne radove 22 učenika srednjih škola iz Kosovske Mitrovice. U okviru Svetosavske nedelje, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“  u saradnji sa izdavačem  Kulturnim centrom „Dragica Žarković“ organizovala je promociju ovog broja.

Organizator programa u Kulturnom centru Nebojša Ristović kaže da ova ustanova vodi računa o kvalitetu programa koje nudi građanima.

„Tako je i promcija ovog broja posvećena predstojećem prazniku, školskoj slavi Sv. Savi. U okviru toga upriličili smo ovu promociju koja pripada deci“, ističe Ristović.

Direktorka Gradske biblioteke Olivera Stević kaže da je Svetosavska nedelja deo tradicije biblioteke, te da se ove godine ona odvija od 25. do 31. januara.

„Danas je priređena promocija na kojoj su pročitani neki radovi učenika koji su bili najbolji na konkursu“, kaže Stević i dodaje da je u prostorijama biblioteke do 31. januara takođe otvorena izložba bibliotečke građe posvećene Svetom Savi.

Gradska bibilioteka „Vuk Karadžić“ i ove godine izašla je u susret svim korisnicima, pa je godišnju članarinu, koja iznosi 500 dinara, u periodu od 25. do 29. januara smanjila na 350 dinara.

Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ nekada se nalazila Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“, da bi u septembru 2014. godine dobila prikladniji prostor, pa se sada nalazi u Kolašinskoj ulici u blizini glavnog mosta na Ibru.

 

 

Comments

Pročitaj još