• Početna>
  • Vesti>

Paketići iz Republike Srpske za najmlađe pacijente Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica

 Odbor Republike Srpske  za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji poklonio je danas novogodišnje paketiće mališanima koji borave na Dečjem odeljenju i Hirurgiji Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

Predsednik Odbora Milorad Arlov rekao je da će za tri dana biti podeljeno 1100 paketića srpskoj deci na Kosovu i Metohiji. Članovi Odbora u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu posetiće porodice Elene Rakić i Pavla Anđelkovića, za čije lečenje je Odbor prikupio preko 10 hiljada evra.

Arlov je istakao da su pomoć i pokloni prikupljni sa željom da srpski narod na Kosovu i Metohiji oseća da neko misli na njih i da nije zaboravljen.

“Muke su nas povezale i vjerujem da će se saradnja proširiti”, kaže Arlov I dodaje da će donacija iz Republike Srpske biti I u budućnosti.

Načelnik Dečjeg odeljenja dr Zoran Savić zahvalio se na pomoći, koja kako kaže, ne dolazi prvi put.

“Odbor je prošle godine donirao određenu sumu novcu. Mi smo tada kupili kompjuter i skener, inhalatore, sterilizatore i zavese”, ističe Savić.

On je dodao da Dečje odeljenje nastoji da ostvari saradnju sa Dečjom klinikom iz Banjaluke, te da se nada da će Sporazum o saradnji biti potpisan u narednim mesecima.

Anđela Vitorović jedna je od devojčica koja leži na odeljenju Hirurgije. Kako kaže, mnogo se obradovala poklonima pred Pravoslavnu Novu godinu.

“Hvala svima što sun am doneli poklone I što su se setili nas. Iznenadila sam se”, kaže Anđela.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić zahvalio se Odboru za svu pomoć koju pružaju narodu na Kosovu i Metohiji.

Nakon Kosovske Mitrovice i Zvečana, Arlov će sa članovima Odbora  posetiti Suvo grlo, Banje, Osojane, Klinu, Veliku Hoču, Lipljan, Novo Brdo i Zubin Potok, gde će obradovati tamošnje mališane novogodišnjim paketićima.

Comments

Pročitaj još