• Početna>
  • Vesti>

UNS u poseti Sponi u Skoplju: Eks-Ju sentiment postoji, autori iz tog vremena okupe brojniju publiku

Foto: UNS

U prostorijama Srpsko kulturno-informativnog centra “Spona” u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, domaćin je Milutin Stančić, profesor srpskog jezika i jedan od osnivača.

Stančić se, između ostalog, stara da se na vreme podnese projekat Ministarstvu spoljnih poslova Srbije – Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu koji omogućava da izlazi časopis “Slovo”.

Upravo su u iščekivanju rezultata ovogodišnjeg konkursa.

U mali prostor u centru Skoplja, koji se nalazi u nizu mahom zanatskih lokala, ulazi se sa velikog parkinga.

Predstavnice Udruženja novinara Srbije, Maja Fićović, članica Izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije i Dragana Bjelica, koja vodi Obrazovni centar UNS-a, razgovarale su sa Stančićem o radu Spone, finansijskim nedaćama, pritisku koji imaju zbog tema kojima se bave, reakciji publike…

Stančić je govorio i da autori koji se vezuju za Eks-Ju kulturu, muziku, novinarstvo… okupe brojniju publiku.

Predstavnice UNS-a predložile su da zajedno sa Sponom UNS organizuje predavanja i razgovore sa uglednim srpskim novinarima koji bi posetili Skoplje.

Konferencija “Na raskršću – čuvanje medijskih sloboda radi zaštite demokratije” u organizaciji OEBS-a okupila je u Skoplju 16. i 17. maja novinare, medijske stručnjake, profesore i pravnike iz oblasti medija, među kojima su bile i predstavnice UNS-a, Maja Fićović i Dragana Bjelica koje su posetile “Sponu”.

Comments

Pročitaj još