• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Lajčaku smo preneli zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima Aljbina Kurtija

Foto: Radio Mitrovica sever

Srpska lista se nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom oglasila saopštenjem u kom navode da je “preneta zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, te jasne namere da se umesto kroz dijalog otvorena pitanja rešavaju jednostranim potezima Prištine i institucionalnim nasiljem kroz zloupotrebu institucija i do zuba naoružanih specijalnih jedinica koji svakoga dana maltretiraju naše građane, pa čak i pucaju u njih bez ikakvog povoda” navodi Srpska.

Po pitanju otimanja srpske zemlje od srpskih domaćina u opštinama Zubin Potok i Leposavić upozorili smo da je to protivpravni proces i da će se građani, zajedno sa vlasnicima nepokretnosti suprotstaviti svim demokratskim sredstvima ovim razbojničkim potezima Prištine, stoji u saopštenju.

Istakli smo da Srpska lista, kao i čitav srpski narod ne, priznaje rezultate izbora na kojima je izašlo 0.02% Srba te da su oni plod nelegalnih, nelegitimnih i nedemokratskih procesa, koji su ogolili nameru Kurtija da okupira sever, a da smo mi za razliku od njega zaiteresovani da se sačuva mir, ali i sačuva srpski narod na ovim prostorima.

Ponovili smo da je odluka srpskog naroda da se napuste institucije i ne učestvuje na ovim lažnim izborima, kao i da se niko od Srba na severu neće vratiti u institucije dok se ne formira Zajednica srpskih opština u skladu sa dogovorima iz 2013. i 2015. godine u Briselu, i povuku sve specijalne jedinice sa severa Kosova i Metohije, navela je Srpsla lista.

Comments

Pročitaj još