• Početna>
  • Vesti>

Todić: Prištinske vlasti ne odustaju od svoje namere da otimaju srpsku zemlju

Foto: TV Most

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić izjavio je za TV Most da je više nego očigledno da prištinske vlasti ne odustaju od svoje namere da otimaju srpsku zemlju, srpsku imovinu za izgradnju vojno-policijskih baza na severu. “Svim pravnim sredstvima borićemo se protiv ovih antisrpskih odluka”, ističe Todić.

Todić navodi da je i više nego očigledno i da su sve sagrađene vojno-policijske baze na severu proteklih godinu dana zaista sagrađene na jedan nelegalan način, što dokazuje i ovaj novi nacrt zakona o eksproprijaciji

“U jednom članu definiše se da je od javnog interesa i izgradnja objekata za vojne, policijske potrebe, za infrastrukturu, za telekomunikacione kablove koji bi vodili do ovih lokacija, odnosno do policijskih i vojnih  baza. Takođe u tom članu, ovog novog nacrta zakona, predviđeno je da i zemljišta oko samih objekata mogu da budu predmet eksproprijacije”, kaže Todić.

Ističe da je srpski narod odlučan da istraje u ovoj svojoj borbi,

“Srpski domaćini čija je zemlja i imovina predmet ove eksproprijacije rešeni su i odlučni da ne dozvole da se na njihovim imanjima koja su nasledili od očeva i dedova grade bilo kakve policijske i vojne baze, tako da ova namera Prištine zaista ne vodi jednoj normalizaciji. Očekujemo da će međunarodna zajednica ovog puta shvatiti i uticati na vladu u Prištini da odustane od ovih namera, jer šta nama preostaje. Jednostavno da se svim pravnim sredstvima borimo protiv ovih antisrpskih odluka i da na sve načine pokušamo da se suprotstavimo ovim odlukama vlasti iz Prištine”, poručio je Todić.

Comments

Pročitaj još