Goraždevac: Donacija knjiga za školsku biblioteku

Foto Radio Goraždevac

Direktorka izdavačke kuće “Panorama-Jedinstvo”, novinarka Rada Komazec uručila je direktoru i učenicima OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu knjige za školsku biblioteku.

Čitanjem deca ne samo što dobijaju bolji uspeh, nego se i obrazuju i time krče sebi put, jer tokom celog života je znanje ono što ih prati, kazala je Rada Komazec za Radio Goraždevac.

„Naša izdavačka kuća `Panorama – Jednistvo` već duži niz godina organizuje akciju darivanja knjiga školama na Kosovu i Metohiji. Neke škole imaju jako oskudan književni fond, tako da im dobro dođe sve ovo što im mi doniramo. Obišli smo Novobrdski kraj, Prekupce, Bostane, zatim Banje, Gračanicu, Mitrovicu i druga mesta”, kazala je Rada Komazec.

Ona je zajedno sa kolegom iz redakcije Zoranom Vlaškovićem i direktorom škole Milanom Anđelkovićem iskoristila priliku da poseti nekoliko odeljenja, te da razgovaraju sa decom i nastavnicima.

“Jako je važno razvijati kod dece čitanje i ljubav prema knjgama. Čitanjem i tim odnosom prema knjigama deca upoznaju nove svetove, kulture i nove kontinente, susreću se sa raznim zgodama i nezgodama. Samo dete u sebi razvija emocionalni odnos i razlikuje dobro od lošeg. Samu svest i kritičku misao. Poželela sam im u ime naše kuće da budu marljivi, vredni, radni i da što više čitaju. Mi ćemo nastaviti našu misiju darivanja knjiga”, kazala je Komazec.

Direktor OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu Milan Anđelković uručio je zahvalnicu izdavačkoj kući “Panorama – Jedinstvo”, rekavši da je donacija knjiga od velike koristi za decu.

“Zahvalio bih se izdavačkoj kući “Panorama – Jedinstv” na donaciji knjiga za našu biblioteku. Vidim da ima dosta lepe literature koja će značiti našoj deci u narednom periodu. Ima literature za razne predmete, od prirode i društva, svet oko nas i drugih predmeta u višim razredima. Ima dosta lepih knjiga i samim tim ćemo obogatiti naš fond u biblioteci”, kazao je on. 

Knjige koje su uručene školi u Goraždevcu prilagođene su dečijem uzrastu. Najstarija izdavačka kuća na Kosovu izdaje knjige dečije proze, poezije i istoriografije ali i najstariji list Jedinstvo.

Comments

Pročitaj još