Lepina: Obijena kuća porodice Slavić

U selu Lepina sinoć oko 21.30 obijena je kuća petočlane porodice Slavić. Kako je za Medija centar rekao vlasnik Boban Slavić, on, supruga i njihovo troje dece su u vreme provale bili van kuće. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaj.

Slavić navodi da za sada nepoznati počinioci, iz kuće najverovatnije nisu uspeli da odnesu ništa, ali su pričinili manju materijalnu štetu, oštećen je jedan prozor.

“Izašli smo na trenutak, nekih deset minuta. Srećom, vratili smo se brzo. Kada smo se vratili videli smo da je kuća obijena i da je provalnik bio najverovatnije unutra. Mislim da je možda i bio zatečen jer smo mi naišli, vide se tragovi i gde je izašao kroz prozor. Naša sreća je što ništa nije uspeo da uzme, jer nije imao vremena”, rekao je on za Medija centar.

Boban Slavić kaže da je ovo četvrti put da je njegova kuća na meti lopova, a počinioci nijednom nisu pronađeni.

“Prošli put su nam naneli veliku materijalnu štetu, uzeli su nam novac, sada nismo primetili još ništa, videćemo. Policija je bila, istraga je u toku, dao sam izjavu i videćemo šta dalje, ali nažalost, ovo nije jedini slučaj. Čujemo da su se u poslednje vreme pojavile neke grupe, u susednom selu se desilo pa sad u Lepini, u Preocu i verujte ne znamo kako će ovo da se odvija”, naveo je Slavić.

Pljačke srpskih kuća na Kosovu su u poslednje vreme sve učestalije, a u poslednjih desetak dana opljačkane su kuće porodice Mitić iz Lapljeg Sela, Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

Comments

Pročitaj još