• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću obeležene 24 godine od početka NATO bombardovanja

Foto: TV Most

Kod spomenika nastradalim herojima u Leposaviću, brojni građani, zamenica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković , predsednik Privremenog organa  Zoran Todić, kao i ratni vojni veterani, prisustvovali su obeležavanju  24. godišnjice  od početka NATO bombardovanja. Opelo nedužno stradalim građanima služilo je sveštzenstvo SPC.

Osim kod spomen obeležja za 24-oro nastradalih u Leposaviću, ispred kojeg su najmlađi razvili transparent “Sećanje na žrtve NATO agresije”, venci su položeni i u mesnim zajednicama Lešak i Sočanica.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković  naglasila je da smo mi narod koji ne zaboravlja i pamti svoje žrtve.

,,Danas u čitavoj zemlji na jedan dostojanstven način svi zajedno obeležavamo ovaj datum velikog stradanja srpskog naroda. Stradalo je mnogo ljudi, infrastrukture, zdravstvenih i školskih ustanova, medijske kuće, spomenici. Srbija se i dan danas oporavlja od toga, iako je dosta obnovljeno i unapređeno. Ovo je nanelo veliku štetu, veliki ožiljak i mi nismo narod koji zaboravlja, pamtimo naše žrtve, naglasila je  Stojković.

Na nama je velika odgovornost da sačuvamo od zaborava ono što se dešavalo 1999. godine,  kako bi bude generacije znale i sećale se žrtava koje su pale za njihovu slobodu,  istakao je predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić .

,,Danas ovim okupljanjem želimo da poručimo da nismo zaboravili i da ne smemo zaboraviti žrtve i stradanja srpskog naroda 1999.godine. Na nama je velika odgovornost da čuvamo to od zaborava i da pre svega ukažemo mladim generacijama koje dolaze, protiv kakve su se sile borili naši junaci”, kazao je Todić. 

Comments

Pročitaj još