• Početna>
  • Vesti>

Kurti, Devenport i Koli o uspostavljanju jedinice za prevođenje, harmonizaciju i kontrolu jezika: Obezbediti kvalitet prevoda na svim službenim jezicima

Foto: Kim

U Prištini je danas održan sastanak kosovskog premijera Aljbina Kurtija, šefa Misije OEBS na Kosovu Majkla Devenporta i ambasadora Švajcarske na Kosovu Tomasa Kolija povodom uspostavljanja jedinice za prevođenje, harmonizaciju i kontrolu jezika, prenosi Kljan Kosova.

Iz Kurtijevog kabineta saopšteno je da će jedinica za prevođenje biti od pomoći svim građanima.

„Kurti je potvrdio posvećenost Vlade uspostavljanju prevodilačke jedinice koja će obezbediti kvalitet prevoda u okviru Vlade, na svim službenim jezicima. Kvalitetan prevod utiče na lakši pristup pravdi za sve građane Kosova. U cilju pronalaženja najboljeg rešenja u službi kancelarije, OEBS je sačinio izveštaj koji će ispitati radna grupa“, navodi se u saopštenju.

Radna grupa mora da uzme u obzir unutrašnju reorganizaciju državne uprave u toku svog rada.

„Povodom toga, premijer je istakao da radna grupa koju vodi poverenik za jezike, Slaviša Mladenović treba da deluje na osnovu zakona koji su na snazi o organizaciji i funkcionisanju državne uprave, a uzimajući u obzir proces unutrašnje reogranizacije državne uprave“, ističe se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još