• Početna>
  • Vesti>

Eskobar: Sporazum moguć i ove godine, niko ne treba da ga se plaši

Foto: Cropix/ Goran Mehkek

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da niko ne treba da se plaši sporazuma između Beograda i Prištine, i da je on potreban celom Zapadnom Balkanu.

Na konferenciji za novinare u Ambasadi SAD, nakon dvodnevne posete Beogradu tokom koje je razgovorao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, Eskobar je rekao da želi da se sporazum dogodi ove godine i da smatra da je to potpuno moguće.

“Ono što ćemo imati kao ishod kao ishod je je da se sporazuma ne treba boljati. Mi se nadamo ne da ćemo iz korena promeniti nečiji život, već da ćemo omogućiti mir i stabilnost za ljude u regionu. Njegova namera nije da stvara prepreke, naprotiv, želimo da ovaj sporazum bude dobar ne samo za Srbiju i Kosovo, već pošto su oni u srcu Balkana, da stvori mogućnosti i za vaše susede. Oni takođe žele da vide dobre odnose Srbije i Kosova i njima je to potrebno”, poručio je Eskobar.

Dodao je da Srbija i Kosovo čine najveći deo Zapadnog Balkana i da naši susedi zaista žele da Beograd i Priština imaju dobre odnose.

“Mislim da bi to bilo jako pozitivno. Ako ljudi iz regiona i dve vlade vide koristi koje se ukazuju za mir, posle dužeg perioda, to je dobro”, rekao je Eskobar završavajući konferenciju za medije.

Comments

Pročitaj još