• Početna>
  • Vesti>

Objekat Privredne komore KiM, 11. aprila ponovo na licitaciji

Deo objekta u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, 11. aprila biće ponovo predmet licitacije.

Reč je o objektu površine 154 m2 u ulici Oslobođenja. Izvršitelj je oglasio drugu javnu prodaju dela objekta, jer se do sada nijedan kupac nije javio da podnese ponudu.

Cena je sada umanjena za 50%, te je početna cena – 8.035.962,50 dinara, a licitacija će trajati od 9 do 15 časova. 

Mogu učestvovati samo lica registrovana na sajtu eaukcija.gov.rs.

Jamstvo za učešće u nadmetanju iznosi 15% od procenjene vrednosti imovine i ponuđači ga moraju položiti najkasnije dva dana pred početak licitacije, uplatom na račun Ministarstva Pravde Republike Srbije.

Nakon polaganja jemstva, zainteresovani elektronskim putem treba da podnesu prijavu za učešće i prilože dokaz o uplati, kako bi dobili jedinstveni identifikacioni broj i bili deo licitacije.

Zainteresovani objekat mogu pogledati svakog dana od 10 do 15 časova, uz prethodnu najavu na broj telefona 016 21 29 00.

Podsetimo, prvobitno utvrđena vrednost jedne polovine nepokretnosti u vlasništvu Komore iznosila je 16.071.925,00 dinar. Prva licitacija održana je marta, a tadašnja početna cena bila je 11.250.374 dinara.

Prinudna prodaja imovine pokrenuta je kako bi se izmirila dugovanja prema radnicima koji više od pet godina nisu primili plate.

Da bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju, zaposleni u Privrednoj komori KiM više puta su se otvorenim pismima obraćali predsedniku Srbije, direktoru Kancelarije za KiM i predsednici Vlade Srbije.

Poslednje pismo uputili su u novembru prošle godine, kada je deo radnika podneo tužbe.

Primorani su, kako kažu, da naplatu potraživanja sada ostvare u postupku izvršenja, odnosno popisom i prodajom imovine Privredne komore KiM.

Comments

Pročitaj još