• Početna>
  • Vesti>

Eskobar dolazi u Beograd: SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU

Foto: RTS

Proces pronalaženja i identifikacije otetih i nestalih sa Kosova i Metohije poslednje dve godine je u ozbiljnom zastoju – pre svega zbog opstrukcije Prištine, kažu upućeni. Aljbin Kurti je zaustavio rad Radne grupe komisije za nestala lica Beograda i Prištine, pa je poslednja sednica održana pre dve godine. Porodice traže otvaranje dosijea, policijskih i istražnih dokumenata, svedočenja onih koji znaju, a ćute – decenijama.

SAD u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć Evropske unije, a specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar putuje u region kako bi podržao taj proces, kažu u Stejt departmentu uoči posete američkog zvaničnika Beogradu, sa kojim će u sredu razgovarati predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Gabrijel Eskobar dolazi u Beograd dan nakon dvodnevne posete Srbiji specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, najavljeno iz Predsedništva Srbije.

U Stejt departmentu kažu da SAD u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć Evropske unije.

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar putuje u region kako bi podržao taj proces, napominje Stejt department.

Comments

Pročitaj još